Reservation

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού

ΑΡΧΙΚΗ > Αρθρογραφία > ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ

ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ΝΑΙ.

Η Ορθοδοντική σαν επιστήμη δεν έχει σκοπό μόνο να διευθετήσει και να ισιώσει τα δόντια αλλά και να βελτιώσει την κατατομή του προσώπου με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αισθητική εμφάνιση του ασθενή. 

Η βελτίωση της κατατομής του προσώπου μπορεί να γίνει σε παιδιά και ενήλικες π.χ. μειώνοντας την προπέτεια των άνω τομέων ή διευκολύνοντας την απρόσκοπτη αύξηση της κάτω γνάθου.

Η αλλαγή της μορφολογίας του σκελετού του προσώπου γίνεται μόνο σε ενήλικες με έντονη σκελετική δυσαρμονία (π.χ. προγναθισμός της κάτω γνάθου)  και απαιτεί τη συνεργασία Ορθοδοντικής και Γναθοχειρουργικής. Ο ασθενής ξεκινά την ορθοδοντική του θεράπεια και σε λίγους μήνες ακολουθεί η χειρουργική επέμβαση, όπου διορθώνεται η σκελετική δυσαρμονία του προσώπου του. Μετά το χειρουργείο συνεχίζεται για λίγο καιρό η ορθοδοντική θεραπεία και το αισθητικό αποτέλεσμα όλης της θεραπείας είναι εντυπωσιακό. Η βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης του προσώπου του ασθενή είναι πολύ μεγαλύτερη από μια πλαστική επέμβαση στη μορφολογία της μύτης.

Η δυνάτοτητα να αλλάξετε το πρόσωπό σας υπάρχει, η επιλογή να το κάνετε εξαρτάται απο εσάς.